Get Adobe Flash player

Kettőezerhatban Bartók Béla születésének 125. évfordulója esztendejében, ősszel megnyitottuk a Rákoshegyi Bartók Zeneház kapuit. A ház, ahol Bartók Béla 1912-20 között lakott és remekműveit komponálta, szépen megújult és élő zeneházzá alakult.


Bokor Jutta a Házat működtető kuratórium elnöke, a Magyar Állami Operaház magánénekese, aki maga is Rákoshegyen született és él, csodálatos programokkal örvendezteti meg a zeneszerető és Bartók Béla emléke előtt tisztelegni kívánó látogatót. Rákoshegy Budapest egyik külső kertvárosa, közel a Ferihegyi Repülőtérhez, így a külföldről érkező vendég könnyen és gyorsan megtalálja taxival, repülőtéri iránytaxival, vagy akár tömegközlekedési eszközzel is.
Azt ajánljuk: kezdje a napot a Bartók Emlékházban Budán, a Csalán utcában, ebéd után induljon át Pestre, közben csodálja meg a világörökség részét képező Duna folyó két partján felépült városunk csodálatos belső területeit. Délután látogassa meg előbb Rákosligeten Csekovszky Árpád szobrászművész munkáit, majd az Erdős Renée Ház, Kiállítóterem és Helytörténeti Gyűjtemény helytörténeti és néprajzi kiállítását, végül fejezze be a napot a Hunyadi utcában.

Érezze meg a hely szellemét, a találkozást segíti a Bartók Zeneház az Önnek szervezett csodálatos zenei programokkal. Kedves Vendégünk! Töltsön egy napot Bartókkal Budapesten!

Vitkay Katalin
a Budapesti Városvédő Egyesület képviselője

Jelentkezés:
Bokor Juttánál,
E-mailben:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonon: +36/20/212-6137

 

Fehér Galamb

Országos Népzenei Verseny XV.

(katt a képre)

Cimbalom mesterkurzus

„Ha eljönnél hozzám Fehér Galambocskám" V.

Leírás és jelentkezés a képre kattintva

 

II. Nemzetközi Kárpátmedencei

Mesterkurzus

Jelentkezni a képre kattintva lehet

 YouTube csatornánk:

 

Programjaink

Nincsenek események

Köszönjük, hogy adójának 1% - val gondol ránk!

18186354-1-42

 

Támogatók - partnerek

 

GTranslate

Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2005-2022. Minden jog fenntartva Rákoshegyi Bartók Zeneház Közalapítvány!